Om meg

Ernæring og Helse drives av autorisert klinisk ernæringsfysiolog Tone Lise A. Hjørnevik, og jeg hatt egen praksis ved Armstrongklinikken siden august 2017. Jeg har mastergrad (MSc) i klinisk ernæring fra det medisinske fakultetet ved universitetet i Oslo, hvor de første 3,5 semestrene er sammen med medisin-og-tannlegestudentene.

Jeg hadde min praksis ved klinikk for kreft, kirurgi og transplantasjon ved Oslo universitetssykehus hvor jeg hadde mest fokus på pasienter før og etter transplantasjon.

Jeg har dessuten selv livslang erfaring som pasient i helsevesenet, og kreftbehandlingen jeg fikk som barn har gitt meg senskader som f.eks mageproblemer (stråleskadet tarm). Dette er noe av det som motiverte meg til å studere ernæring siden jeg til slutt følte at jeg ikke kunne spise noe som helst etter utallige besøk hos diverse "eksperter".

Ved en konsultasjon vil vi sammen gå gjennom sykehistorie, daglig kosthold, vekt og høyde, og gjerne blodprøver om du har dette med fra legen din. Jeg vil så kartlegge ditt behov og foreslå eventuelle tiltak, og så avtaler vi hvordan videre oppfølging blir.

Mat er så mye; næring, kos, kultur, medisin, følelser og for noen "religion". Alle har et forhold til mat, og mange har sterke meninger om hva som er det ultimate kostholdet eller den beste slankedietten.

Som klinisk ernæringsfysiolog forholder jeg meg til de vitenskapelige baserte rådene som også helsedirektoratet anbefaler. Mat trenger ikke være så avansert og fancy. Det viktigste er å finne et kosthold du kan leve med, og som du trives med, som gir deg best mulig helse over tid.